Lil' Princess

By: Amy Nujaimy

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 2-Sep-2009 13:35 Email | Share | | Bookmark
Hari-hari cuti in Abu Dhabi....

Salam semua kawan2 yg dirindui.....

Harap2 u oals semua masih segar dlm menjalani ibadah puasa yer......

Pertama nyer nak ucap tq so much kat Azue sebb sudi kasi kad sambut puasa kat i.... mintak mahap yer lambat pulak posmen antor.... hehehe.....



Sepanjang 2 bulan lebih ni.... kami bercuti panjang(only yaya n mama jer la.........hehehe ).... i cuti dari jadik supir / driver.... yaya plak cuti skul during summer..... so dua2 dok terbongkang kat umah... nak g jenjalan.... malas nk tahan teksi coz panas nyer melampau2.... so nak tak nak dok jer la dlm umah yg cinonet ni......

Hari2 yg berlalu.... sungguh membosankan..... dok asyik ulang benda yg sama jer.... bangun pagi... mandi... makan... solat... watch tv.... tenet.... layan anak main apa2 aje(main masak2, ball, tracing, drawing, colouring, conteng2, beskal, khemah2, main jual2, jumping, etc....) masak.... and lastly tidor balik..... zzzzzzzzzzzz

Tapi x berapa hari lagi skolah da buka balik.... so i akan jadi supir balik ler jawabnyer.... dah la bulan posa..... mood nak raya bagai... geng2 melepak lepas waktu skolah plak dah balik msia for good.... huhuhu... lagi la keboringan melanda di jiwa......

Kat bwh ni gambar2 yg sempat dirakam sepanjang musim cuti ni... benarnyer byk lg gambar dlm simpanan tp sebb susah nk d/load.. nanti2 jer la wat entry baru..... kena cari mood yg hilang dulu..... hihihihi..............

Antara buku ngan game.....



Sure la dia pilih game....



Khusyuk nyer.....



OOOooooo.... snow white n pakcik2 cumilnyer......



Conyeng muka edisi mama.... x seni langsung.... huhuhu



Dah penat main2.... tgk cd lak.....



Wallahhhh..... party apa ni mek oooiiii.....



Amboi kemas nyer..... leh caya ker ni.....



Dah agak dah..... dia pi dok sepah kat lantai pulak lepas kena marah sebb dok tunggang langgang kan tempat tido..... huhuhu penatnyer mama.....



Conteng muka lagi........



Mak dia memasak.... dia pun sebok nak jadik chef jugak..... x per la.... harap2 rajin memasak sampai bila2.... x mcm mama kamu ni... dah la x tau memasak.... maleh pulak... x dapek den nak nolong......





Friday, 21-Aug-2009 21:06 Email | Share | | Bookmark
Dapat camera baru....

Yang lama...
Masih cumil...
Tp dah x upaya jalankan tugasan...
View all 6 photos...
Salam Kawan2 semua....

Harap2 u all sihat sejahtera... risau gak kan sebb kat mana2 ceruk rantau pun skarang ni sibok ngan virus H1N1......

Kali ni bukan nk citer pasal virus yg namanyer diambil dr binatang kaki pendek tu(pinjam bro jeff nyer statement) tp pasal camera. Beberapa waktu dh camera cumil yg dok dlm handbag tu buat hal.... kadang tu tgh posing chantek2... dia x moh tangkap gambo..... camera kat handphone pun mmg dh lama x braper clear.... so kira byk gak la moment yg tertinggal sebb kalo kuar ngan yaya jer naik teksi... x kan nk bwk camera papa yg gedabak tu kan nampak nau bersungguh2 gitu... eeee malu...

Last week... angin x dak... ribut jauh sekali(cuma ribut pasir jer la skali skala kt Abu Dhabi ni) papa belikan camera comel ni.... actually handycam la tp leh amik gambo biasa gak.... kata papa.... supaya senang mama nk record apa yg yaya wat kat umah sepanjang dia kat opis... hehehe....

Yg ni yaya yg pilih..... papa tunjuk beberapa handycam.... soh yaya pilih n of coz... pilihan dia tentu la waner merah.... kata dia... PAPA...I LIKE RED... CAN WE BUY THIS ONE?... pilihan anak dia.... papa pun dgn senang hati donate fulus dia.... hehehe...

Habis kesah camera.......


Quote:

Di kesempatan ini jugak... saya ingin mengucapkan selamat berpuasa pada semua kawan2 di alam maya....... saya juga nak memohon ampun dan maaf andai tersalah or tersilap dlm tulisan or kata2 yg dicoretkan di sini.... semoga kedatangan ramadhan kali ini membawa seribu rahmat pada kita semua..... amin.


Sunday, 2-Aug-2009 19:20 Email | Share | | Bookmark
Cuti-cuti Dubai.....

Bilik hotel yg kami sewa....
Ala2 studio...
Murah jer.. 250 dirham semalam
View all 36 photos...
Salam......

Pe khabor kawan2 cyber semua.... lama betul tak bersiaran kt fp ni.... mana taknyer.... naik tension bangat bila tenet slow tahap gaban..... esp bila d/load gambo ke fp... alih2 jadik putih melepak screen... no network apa2 ntah dia tulis....

Sebenarnyer few weeks ago kami cuti2 kat Dubai..... bukan bercuti panjang pooonnn....... cuma g tido satu malam jer...... tp tetap best jugak la sebb dpt rehatkn minda.... yg penting dpt jalan2 tanpa perlu pikir nak balik ke Abu Dhabi kol braper....hehehe

Kami bertolak pepagi lepas breakfast kat Foodland(acara wajib tiap ujung minggu u....), sebb nak sampai sana b4 sembahyang jumaat.

Kita org dok Golden Sands Hotel n Apartment, behind Mankhool Street. Ala2 studio yg leh masak-memasak punyer(tp mana dan nk masak... dok berjln jek)



Destinasi pertama ke MOE.... peeerhhh... punya la ramai umat manusia.... mmg x selesa sungguh... tp sempat gak la capai apa yg patut... hehehe.....



Lepas MOE, dlm kol 5 lebih kami menuju ke Dubai Mall plak sebb mmg pasang niat nak g nengok fountain(ishkk... x abis2 ngan fountain daaa) Kat situ, mmg byk spent masa kat tepi kaki lima Dubai Mall... per lagi... dok tunggu pertunjukan tu lah.... kuar-masuk beberapa kali.... akhirnyer dpt tgk show yg kol 8.30pm.... pas tuh yaya dh ngamuk2 nak g tgk Hello Kitty nyer show lagi..... Dlm kol 11 mlm kami balik ke hotel.....



Esoknya.... dlm kol 11.30am, lepas abis urusan check out.... p singgah kat Burjuman Mall... dok sinun sampai kol 4pm.... letihnyer kaki merayap.... tp kami suka kt situ sebb org x ramai sgt... aman jer nk menyoping....



Harap2 ada lagi cuti2 Dubai lepas ni... ya papa.......



Thursday, 25-Jun-2009 19:13 Email | Share | | Bookmark
Keras tangan lagi......

sarung bantal jahit sendiri
bantal pelok n sarung
bantal kecik
View all 23 photos...
Salam....

Ku mahu berkongsi brg2 keras tangan yg telah ku hasilkn sepanjang musim pertapaanku kat abu dhabi nih.....hehehehehe........

Since tenet skarang ni menyesakkn dada jer.... so sementara ada masa2 terluang.... ku penuhkn dgn aktiviti yg boleh ku jadikn terapi minda.... supaya otak ni x der r tension bangat musim2 panas nih.....

Last week plak ku tetiba rajin nak menanam pokok bunga.... disebbkn kat umah ni mmg x der space langsung utk ku letakkn pasu bunga hidup..... terpaksa la pikir camane nk wat taman dlm umah..... kebetulan 2 minggu lepas g Dubai Mall and ada beli buku lukisan kt kinokuniya.... ku cuba la praktik kot2 pokok bunga ku leh hidup kat dinding........ alhamdulillah..... hidup segar-bugar n lebat sungguh bunga-bungaan nyer..... lihat lah hasilnya.........

tadaaaa...... pokokku berbunga lebat....... hahaha.......










Monday, 15-Jun-2009 12:49 Email | Share | | Bookmark
Majlis Perpisahan KGI....Year Sept 2008 to June 2009

memasing sibok....
tgh tunggu cukup korum
folder utk student.... kerjatangan terbaik di'file'kn dlm tu....
View all 34 photos...
Salam....

Yihhaaaaa.... dgn rasminyer me dh letak jawatan sebagai drebar (sementara waktu jer... 3 bulan lebih kurang) bermula 10 June 2009.... sebb yaya dh start cuti skolah......

Tapi sebelum bercuti kelas yaya ada makan2 on 9th June ritu..... Kali ni yaya berparty lg tp yg ni Majlis Perpisahan antara Murid n Cikgu Kelas KGI Sept'08 to June'09. Mmg meriah giler w/pun party tuh sepatutnyer party yg ala2 sedih gitewww......

Mcm2 makanan ada n yg paling best my fren from Palestine... Ms Ruba(Aisya's mum) buat 2 bijik kek.. satu coklat cake n satu lg cheese cake..... mmg yummy sgt.......

Ramai mak2 yg sporting join d party. Kebetulan me n Ruba tetiba ada idea last minute utk share gift utk teacher...... kami panjangkn idea pada mak2 lain... alhamdulillah dpt kutipan seribu lebih dirham...... tu pun ramai yg x join sebb depa dh selamat g bercuti seminggu sebelom tu.......

Huhuhu.... Ms Lubna as a class teacher dpt hadiah yg paling mahal..... beg tangan GUESS yg berharga lebih 600 dirham...... jeles nyer......

Masa dh salam2 sumer... tiba masa yaya nyer turn amik goodie bag dr teacher...... sedih sgt coz teacher tanya yaya ada balik mesia or p mana2 summer ni... me ada kasitau Ms Lubna.... x ke mana n x sure lg yaya sambung KG2 ker or balik mesia for gud sebb semuanyer bergantung pada kerja papa dia...... kata Ms Lubna,... Insyaallah.... God will always be with her....... (me aminkan dlm hati sebb x leh nk sambung coz sebak sgt)....... harap2 masih ada rezeki yaya teruskan pengajian dia di sini... insyaallah......

So layan jer la gambar2 yg penuh keceriaan.....














Quote:

Alhamdulillah semenjak yaya blajar kt skolah tuh.... dia dh buleh speaking(sebelom ni sepatah haram pun dia x tau bahasa omputih).... dh buleh nulis and yg paling best dh buleh baca perkataan2 yg simple....





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net